En murer, der tager et lån i banken for at oprette firmaet

En murer, der tager et lån i banken for at oprette firmaet

Som nyudklækket murer(mester) – enten via uddannelse, eller fordi man gerne ville gå selvstændig – der har ambitioner om at starte eget firma, har nok næppe lige kapitalen til at gøre den slags uden assistance.

Det er jo ligesom at købe et hus: de færreste mennesker ligger inde med penge nok i banken til at kunne betale hele huset af med det samme, men apropos banken tager man så derned for at høre, om man kan få et lån til dette.

På samme måde kan man gøre dette, hvis man vil oprette sig med et murerfirma et bestemt sted i vores land og høre ad, om man kan få et lån til dette.

Her bliver der nok kigget på aspekter som, om du har noget at lægge ud selv, kan du stille kaution med noget, der måske har værdi i form af inventar?
Måske har du en bedre halvdel, som har fast arbejde og kan spæde lidt til og er en sikkerhed i sig selv.

Desuden fremviser man foranalyser på, at man har en god idé om, at firmaet kommer til at klare sig godt, at der er kundegrundlag, og man har erfaringen samt uddannelsen til at være murer, så man kan vise, at man har lavet sit forarbejde og ikke bare kaster sig hovedløst ud i dette, fordi man har fået en grille.

Man skal ikke lyve nede til disse møder, for bankrådgiveren kan jo se, hvordan ens økonomi ser ud, men man må gerne smøre lidt tykt på, møde velklædt op og være imødekommende.

Kan banken så ikke imødekomme denne forespørgsel, eller skal man lægge for mange penge selv og får en dårlig rente, så kan man jo vælge det alternativ at skifte bank.

Men så skal man også virkelig være sikker på, at det er som murer, man har lyst til at arbejde.