topkapning

En topkapning i Vesthimmerland gør din have smukkere

En topkapning i Vesthimmerland gør din have smukkere

Naturens smukke sider 

Hvis du er et rigtigt naturmenneske, vil du også vide, hvilke smukke sider naturen bærer med sig. Roen og stilheden ude i naturen, er noget mange mennesker sætter pris på og af samme årsag findes der en god portion mennesker, som vælger at bo på landet fremfor byen. 

Især under Corona-19 er vi danskere blevet bedre til at bevæge os udenfor og bruge naturen, hvilket også betyder, at den danske natur og naturparker er blevet brugt meget mere i 2020 end i nogle af de forgange år. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at holde naturen ved lige. 

At holde naturen ved lige gælder selvfølgelig ligemeget om du er erhvervskunde eller privatkunde. Det vil sige, ligemeget om du har ansvaret for hele Amager Fælleden eller om du som privatkunde bare gerne vil have en flot have, så er naturens vedligeholdelse det, der gør, at lige præcis din skov eller have er værd at give et besøg. 

Topkapning – praktisk og pænt 

Et godt eksempel hvorpå man kan få tingene til at spille lidt bedre sammen er ved hjælp af teknikken topkapning. Topkapning betyder i al almindelighed, at man skærer ned i gamle træers grene på en drastisk metode. Det giver stadig ingen mening? Forståeligt. 

Det er nemlig en lidt avanceret metode, hvor man nærmest skærer træet ned som en hæk og fælder dets vigtigste grene. Man beskærer altså nærmest træet fra toppen og ned, som oftest kræver lidt speciale værktøjer og derfor ikke er noget, man bare lige klarer selv. 

Disciplinen, som det jo faktisk næsten er, kan være en god idé at bruge, hvis træet står meget i skygge eller har brug for nærmest at “blive flyttet lidt.” Så vil topkapning i VestHimmerland være værd at overveje, eller topkapning et andet sted i Danmark – afhængig af hvor du lige befinder dig.