kikkert

Er din kikkert ved at være klar til at blive fikset?

Er din kikkert ved at være klar til at blive fikset?

Det er jo sjældent helt billigt at anskaffe sig en kikkert, og specielt ikke hvis man vil have en af de gode, som ikke bare skal bruges til legetøj, men som man faktisk skal bruge til for eksempel jagt, udflugter, kigge på fugle eller observere stjerner med.

Derfor følger der da også tit tasker, holdere og andet med, så man kan få passet godt på ens kikkert, mens man måske ikke lige skal bruge den.

Nogle gange er man nødt til at have den fremme, hvilket kan være mens man er på jagt og hurtigt lige skal have kikkerten frem, hvorfor man har den om halsen, men i så tilfælde er der også chance for, at den bliver beskidt, bulet eller ligefrem går i stykker.

De gode kikkerter er dog som regel godt hårdføre i det, da man jo godt ved, at de ofte bliver benyttet til udendørs brug og skal holde til meget slags vejr og situationer, så de burde gerne kunne holde en del år, hvis man passer godt på dem.

Noget slitage kan man også bare betragte som patina og personlighed på ens kikkert, men hvis det begynder at gå ud over kvaliteten på kikkerten, så er det måske ved at være på tide, at man får givet den et nærmere kontroltjek.

Møg og skidt kan man jo ofte selv fjerne fra den, men hvis der er ridser på linsen eller videre, skal man nok ikke begynde at pille for meget ved den kikkert, for så kan det måske ske, at man kommer til at gøre skade på kikkerten, end man egentlig får problemet løst.

Sådan en kikkert er jo sindrigt sat sammen, så der skal ofte professionel hjælp til at reparere sådan en kikkert, hvis den er gået i stykker.

Derfor bør du søge efter en reparatør i området eller høre ad, om der er garanti på kikkerten, så du kan få den lavet eller måske ligefrem få en ny.