Misbrugsbehandling

Genfind dit liv med en misbrugsbehandling

Genfind dit liv med en misbrugsbehandling

Alle mennesker kan blive ramt af et misbrug. Afhængigheds relaterede misbrug kommer i mange former – de mest kendte er nok narkomani og alkoholisme.

Herhjemme er alkoholmisbrug blandt de mest kendte og udbredte former for misbrug, dels fordi vores kultur foreskriver et vist indtag af alkohol i forbindelse med festlige og sociale lejligheder (og at det ikke er decideret ildeset at få en tår over tørsten i den forbindelse), dels at alkohol er nemt at få fat i. Stort set alle kiosker, supermarkeder og tankstation forhandler øl, vin eller spiritus, og så længe man er over atten, er der ingen, der løfter et øjenbryn hvis man køber sine alkoholiske drikke ind disse steder – uanset mængden.

Et andet stort misbrugs problem i Danmark relaterer sig til receptpligtig medicin, ordineret af lægen mod eksempelvis angst, søvnløshed eller smerter. Mange af disse medikamenter er stærkt vanedannende, og det er forholdsvis nemt at komme ud i et ganske ukontrolleret forbrug.

Derfor ses det ofte, at helt almindelige mennesker, som har fået udskrevet smertestillende medicin efter eksempelvis en operation, havner i et misbrug, fordi det er for svært at holde op. De såkaldte opioider, som er morfin lignende præparater, bærer skylden for en stor del af denne problematik. Ud over deres smerte lindrende egenskaber, kan opioider virke euforiserende – og medføre depressive tilstande, hvis man holder op med at tage dem.

Derfor er det vigtigt at behandle afhængighed af receptpligtig medicin på samme måde, som man vil behandle eksempelvis alkoholisme.

Få en professionel misbrugsbehandling, og slip ud af afhængigheden med livet i behold

Hos Behandlingscenter Søby Park finder du personale – såvel sundhedsfagligt som paramedicinsk – som er særligt uddannet i at håndtere misbrug. Her kan du gennemgå et afvænningsforløb, som med stor sandsynlighed kan sætte dig fri af misbrug og afhængighed. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk