Hvilke dyr skal der indgå i dit staldbyggeri?

De fleste vil jo have bygget en stald til heste, fordi det er det, som man forbinder med at have en stald.

Ellers kalder man det jo for eksempel en svinestald eller en kostald, hvis man skal bruge sådan en stald til henholdsvis grise eller køer – men det kunne jo også være til får og mange andre dyr, men disse er lige de mest udbredte herhjemme, da vi enten opdrætter dem til sport, fornøjelse, eller mad og eksport.

Men siden det blot er det sidste ord, der går igen i beskrivelserne, så kan staldbyggeri jo netop godt handle om andet end stalde til heste.

Se for eksempel http://www.kristianhansenaps.dk/

Derfor skal man måske til at tænke lidt ud af boksen, når man vil have en stald, at de fleste staldbyggere ser på det som noget, hvor der udelukkende skal indgå heste i.

Det kan jo også være en stald til brug af flere dyr.

Staldbyggeri til mere end ét type dyr

Man skal måske starte med at se på, om den stald skal bruges til mere hygge og socialt brug med nogle dyr, man nærmest har som kæledyr, der kan komme ud at græsse lidt, såsom grise, mens man også har nogle heste derinde, og så er der måske en lille afkrog til høns, der kan komme ud i et område udenfor, der er indhegnet til hønsene.

Eller om man har at gøre med en stor stald, der skal bruges til landbrug, hvor man har en masse dyr, der skal tages af hver dag med både maskiner og håndkraft, hvor det mere er en forretning end hygge, der er tale om.

Det sidste ser man mest professionelle lave, mens det første er noget, som man måske godt kan lave selv, men selv her kan de professionelle også tage over.

Hvad skal du bruge en stald til?