bedste gulvslibning

Hvordan får du et flot gulv?

Hvordan får du et flot gulv?

Trægulve er smukke og begynder på et tidspunkt at blive slidte. Enten når lakken er begyndt at blive slidt igennem, eller når ridser og hakker er begyndt at blive en dominerende del af gulvets udseende. Det kan heldigvis løses med en gulvafslibning. Når du har fået slebet dit gulv, kan du vælge, hvilken slags efterbehandling du vil have til dit gulv. Der kan du vælge imellem olie, lak og sæbe, selvom gulvets begrænsninger selvfølgelig er noget, du skal tage højde for. Uanset hvad du vælger for en overfladebehandling, så vil der være fordele og ulemper, og derfor kommer det hurtigt til at handle om, hvilket udseende du ønsker, og hvor meget vedligeholdelse du gider. 

En gulvafslibning og efterbehandling er den perfekte måde at give dit gulv en makeover, men en afslibning er dog ikke noget, du skal gøre i tide og utide, da det nemlig også slider på gulvet, fordi det gør gulvbelægningen tyndere, hver gang gulvet bliver slebet.

Kan dit gulv egentlig tåle at blive slebet?

Det er ikke nødvendigvis alle gulve, som kan klare at blive slebet. Det handler nemlig om tykkelsen på det og ikke mindst, hvor massivt gulvet er. Hvis du har et bræddegulv, vil det ofte kunne klare mere end et lamelgulv. Det er nemlig slidlagets tykkelse, som er det, der bestemmer, hvor meget et gulv kan slibes.

Det vil være tykkere på et massivt trægulv eller dyrere lamelgulve, hvorimod et billigt lamelgulv ikke har et særlig stort slidlag, og derfor ikke kan slibes. De bedste laminatgulve vil have et slidlag på op til 6 mm, og kan derfor slibes et par gange, inden det næste lag af lamelgulvet kommer til syne, hvorimod de billigste lamelgulve kun har omkring 2 mm. og derfor kan de nærmest dårligt tåle at blive slebet, før det grimme underlag kommer til syne.