Sådan er du stillet i forhold til at købe brugte biler

Sådan er du stillet i forhold til at købe brugte biler

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Der er en mindre fejlopfattelse derude ved handel omkring, at fordi man køber ting brugt end nye, så er man ikke så sikkert stillet som køber.

Sådan er verden slet ikke sat sammen i Danmark, og det vil vi komme nærmere ind på i denne artikel mere overordnet, hvor vi bruger et konkret eksempel ved køb af brugte biler.

Problematikken beror sig ofte ved, at nogle mennesker lettere uvidende har den opfattelse, at fordi man køber biler brugt, så er man ikke beskyttet som køber, fordi man ikke handler fra en autoriseret forhandler af nye biler.

Lad os slå fast med det samme, at den store forskel mellem at købe brugt – enten fra en forhandler eller som privat salg – og så ved at købe en bil fra ny via en forhandler, der måske har licens til at forhandle et bestemt eller flere bilmærker, er, at de store firmaer yder ekstra service end den, man skal give.

Det vil sige, at du som køber altid har visse rettigheder i forhold til købeloven i form af, at der er reklamationsret, fortrydelsesret og mere, der altid gælder i Danmark i forhold til den gældende lovgivning, når der foregår en handel på dansk jord.

Mange danskere orker ikke at sætte sig ind i lovgivningen på dette område, da det kan være tør læsning, men hvis man afsætter tiden til at blive lidt mere klog på emnet, så kan man få mere styr på ens rettigheder og vide, hvad man må afvise, forlange og sige ja til – og hvad man således kan fortryde.

Bare fordi der foregår en handel mellem to personer ved et privat salg, så er der stadig lovgivning på dette område, der beskytter både køber og for den sags skyld også sælger, men det er ofte køber, der er bedst stillet i sådan en situation.

Vidste du for eksempel, at en mundtlig aftale er lige så bindende som en skriftlig aftale ved en handel?

Sæt dig ind i de vigtigste regler ved lovgivningen, så du har styr på, hvad der foregår ved en handel.